Gordijnen en overgordijnen
Gordijnen zijn de blikvangers in de woning.
Ontdek ons groot aanbod gordijnen en overgordijnen. Voordelig en van de beste kwaliteit, vraag vrijblijvend je offerte aan bij Luxdeco en ontdek het zelf. - 2_1
Ontdek ons groot aanbod gordijnen en overgordijnen. Voordelig en van de beste kwaliteit, vraag vrijblijvend je offerte aan bij Luxdeco en ontdek het zelf. - 2_2
Ontdek ons groot aanbod gordijnen en overgordijnen. Voordelig en van de beste kwaliteit, vraag vrijblijvend je offerte aan bij Luxdeco en ontdek het zelf. - 2_3
Voordelen
  • Modieuze kleuren
  • Fraaie stoffen
  • Verschillende modellen
  • Speciaal : Wave
Algemeen

Gordijnen kleden je woning aan en geven de nodige sfeer en warmte aan een kamer en vormen op die manier de perfecte afwerking van elk interieur.
Met een goede keuze van gordijnen kun je een vertrek een eigen uitstraling, stijl en ambiance geven.
Er zijn ook andere redenen om voor gordijnen te kiezen.
Ze kunnen geluiddempend, inkijk vermijden en ze werken energiebesparend.
Gordijnen kunnen je slaapkamer ook totaal donker maken.

Plooien

Het type plooien is een persoonlijke keuze, maar je moet weten dat de keuze van de plooi de hoeveelheid benodigde stof bepaald en bijgevolg de prijs beïnvloed.
Hieronder enkele maatstaven om een idee te vormen van de benodigde stof.

Vlaams hoofd met 1 plooi : breedte * 1.7
Vlaams hoofd met 2 plooien : breedte * 2.2
Vlaams hoofd met 3 plooien : breedte * 2.8
Platte plooi : breedte * 3
Ringen : breedte * 2
Gefronst : breedte * 2
Wave : breedte * 2.2
De collectie

De keuze van afwerking hangt af welke eigenschap van je gordijnen wenst te laten primeren.
De stoffen kunnen uit linnen, polyester, katoen enz zijn samengesteld en ieder van deze samenstelling zijn verkrijgbaar in diverse types van stof.
  • Uni stoffen : dit zijn lichtdoorlatende stoffen zonder dessin. Hun uiterlijk wordt bepaald door de stofsamenstelling. Deze kan glad en/of regelmatig zijn.
  • Voile : is traditioneel transparant, glad en glanst. De voile is meestal in wit en ecru.
  • Vitrage : is in feite een verzamelnaam van transparante stoffen, voile valt hier ook onder, die meestal in combinatie met overgordijnen worden geplaatst.
  • Inbetween : is een verzamelnaam voor transparante stoffen die tussen voile en overgordijnen vallen. Ze laten veel licht door maar je kunt moeilijk naar buiten kijken. Inbetweens bieden privacy, maar zijn noch lichtdicht noch isolerend. Ze worden meestal in wit, ecru, grijs of in een aardekleur gekozen.
  • Jacquard : patroonstoffen zijn vaak jacquard geweven. Dit betekent dat het dessin in de stof is geweven, hierdoor kunnen mooie effecten worden bekomen.
  • Bedrukte stoffen : de naam spreekt voor zichzelf; mooie dessins kunnen op de stoffen worden geprint.
Vraag een vrijblijvende offerte aan!